آموزش ترکیب رزین و هاردنر از جمله آموزش هایی است که در فروشگاه آرت زاده گفته می شود.
این محصول از جمله موادی است که رعایت کردن نسبت صحیح و دقیق تاثیر مستقیم و زیادی روی نتیجه ی کار و کیفیت ان دارد.به همین دلیل است که از بین دو روش اندازه گیری با پیمانه مدرج و اندازه گیری با ترازوی دیجیتالی روش دوم به دلیل داشتن بیشترین دقت توصیه میشود.
شما برای این کار میتوانید ظرفی را برای ترکیب رزین و هاردنر در نظر بگیرید.آن را روی ترازو گذاشته وزن ان را صفر کنید و به مقدار دلخواهی داخل ظرف بریزید.سپس مجدد وزن رزین را نیز صفر کرده و به مقدار مشخص هاردنر بریزید و سپس مخلوط کنید.استفاده از یک ظرف واحد برای اندازه گیری رزین و هاردنر و ترکیب آنها به جای ریختن هاردنر در ظرف های جداگانه و سپس ریختن انها در ظرف سوم و سپس ترکیب انها بهترین روش ممکن است.
از نکات مهم دیگری که در نتیجه ی کار تاثیرگذار است میتوان به نحوه ی صحیح ترکیب و مخلوط کردن با هاردنر اشاره کرد:
توجه داشته باشید که باید ترکیب کردن را با ابزاری مثل چوب بستنی ضخیم که خیلی هم نازک نباشد انجام داد.
از مهم ترین نکاتی که باید بسیار زیاد به آن دقت داشت این است که اگر مقدار رزین و هاردنر شما زیاد است
نباید کل حجم دو ماده را یکدفعه با هم مخلوط کرد.
به طور مثال
برای ترکیب ۵۰ گرم رزین و ۲۵ گرم هاردنر باید ۱۰ گرم رزین و ۵ گرم هاردنر -۱۰ گرم و ۵ گرم و ….
به همین ترتیب و به صورت لایه لایه درون ظرف ریخت تا به درستی با هم مخلوط شوند.
مخلوط کردن این دو جز باید تنها در یک جهت باشد و به حدی باید به مخلوط کردن این دو جز ادامه داد که رد حرکت ابزار مخلوط کننده باقی نماند و کاملا شفاف و یکدست شود.
دقت کنید که حرکت نامنظم و سریع شما هنگام مخلوط کردن میتواند موجب تولید حباب زیادی شود.
برای اطمینان از اینکه به درستی و کاملا باهم مخلوط شود می توانیم مخلوط را در ظرف دیگری بریزیم و مجددا مخلوط کنیم به این روش دابل میکس می گویند.
درحین مخلوط کردن ، برای میکس شدن بهتر دو جزء می توان ظرف را درون یک ظرف آب گرم قرار داد و هم زدن را انجام داد ویا با سشوار به مخلوط گرمادهی کرد. یا می توان چند قطره حلال سرورنیک به مخلوط اضافه کرد.
نمیتوان منکر این قضیه شد که تولید حباب تا حدی هم بستگی به مارک رزین دارد اما طریقه مخلوط کردن هم در تولید حباب روی آن بی تاثیر نیست.
پس موقع مخلوط کردن صبر و حوصله و دقت زیادی به خرج دهید.
در صورت در دسترس نبودن ترازو میتوان از پیمانه ی مدرج هم برای اندازه گیری مقدار رزین و هادنر استفاده کرد.
اما در نظر داشته باشید که بهترین روش اندازه گیری استفاده از ترازوی دیجیتال با دقت بالاست.
روش حباب گیری رزین چیست ؟
حباب گیری یکی از مراحل مهم درآماده سازی است
مگر اینکه بخواهیم از تم حباب برای تزئین کار استفاده کنیم.
درغیر این صورت برای اینکه حباب ازبین برود باید به رزین به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه یا بیشتر بسته به نوع آن استراحت داد تا حباب ها ازآن خارج شود.
( برای اینکه مدت زمان استراحت آن را متوجه بشوید اول فقط مقدار کمی از مخلوط را تهیه کنید)
گرما دادن به رزین در کاهش مقدار حباب ها تاثیر به سزایی دارد که به دو روش گرما دادن با سشوار و قرار دادن ظرف در آب گرم انجام می شود.
قرار دادن ظرف در آب گرم برای از بین بردن حباب ها.
برای جلوگیری از معلق شدن آن در ظرف آب از یک وسیله سنگین برای نگه داری استفاده کنید.
گرم کردن رزین با گرمای سشوار
از گرمای ملایم سشوار کمک بگیرید زیرا گرمای بیش از حد مدت زمان خشک شدن را کاهش می دهد
در نتیجه شما زمان کمتری برای ایجاد تغییرات خواهید داشت.
وسایل دیگری که به رزین آغشته شده اند (به جز دستکش پلاستیکی و ظروف یک بار مصرف) رو میتوانید با استفاده از تینر فوری بشورید ، تا دوباره قابل استفاده باشند.